• Biologická olympiáda 2023
            • Biologická olympiáda 2023

              23. 5. 2023

              Dňa 20.4.2023 sa na ZŠ Komenského 113 v Lipanoch uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády v kategórii D. Našu školu v teoreticko-praktickej časti reprezentovali Zuzana Vujčíková zo VII.A triedy, ktorá sa umiestnila na peknom delenom 2. mieste a Kristína Matijová zo VII.B triedy, ktorá bola úspešnou riešiteľkou.

              Na súťaž ich pripravovala p. uč. Sidorjaková. Zuzana Vujčíková sa zúčastnila aj projektovej časti biologickej olympiády, v ktorej zvíťazila s projektom „Plesne v domácnosti“. Na 2. mieste sa umiestnila ďalšia žiačka našej školy Liliana Bečaverová z V.A triedy s projektom „Život s jorkširským teriérom“, ktorú pripravovala p. uč. Kuľková.  Všetkým našim žiačkam srdečne blahoželáme.

              Ing. Ľuboslava Kuľková

          • Exkurzia v botanickej a zoologickej záhrade
            • Exkurzia v botanickej a zoologickej záhrade

              23. 5. 2023

              Žiaci 6. ročníka sa dňa 4.5.2023 pod vedením p. učiteliek Ľuboslavy Kuľkovej a Márie Sidorjakovej zúčastnili prírodovednej exkurzie v Košiciach. Ich kroky najprv zamierili do Botanickej záhrady UPJŠ, kde si spolu s výkladom sprievodcu mali možnosť prezrieť expozíciu tropických a subtropických rastlín. Najviac ich zaujali plody, ktoré dozrievajú v skleníkoch, napr. plod kakaovníka, papáje či rôzne druhy citrusov.

              Dozvedeli sa viac o spôsobe života kaktusov, o tom, že aj rastliny sa hýbu, o najrýchlejšie rastúcich rastlinách, o rastlinných dinosauroch, o tom, že rastliny vedia plávať pomocou plaváčikov alebo žiť prichytené na kôre iných rastlín. Vo vonkajšom areáli si žiaci mohli prejsť včelárskym a dendrologickým náučným chodníkom.

              Z botanickej záhrady sme sa presunuli do zoologickej záhrady, v ktorej je aktuálne 1500 jedincov zaradených do 285 druhov. Okrem nich sa v zoo vyskytujú voľne žijúce vtáky, ktoré sú zmapované a popísané na tabuliach vtáčieho náučného chodníka. Jeho súčasťou sú aj rôzne typy hniezdnych vtáčích búdok. V areáli zoologickej záhrady je aj nadzemný takmer 200-metrový chodník v pôvodnom biotope horského lužného lesa, ktorý spestrujú nadrozmerné 3D modely plazov a obojživelníkov. Žiakom sa páčila lanová prekážková dráha pri chodníku, vďaka ktorému získali nový pohľad do viacerých expozícií.

              Ing. Ľuboslava Kuľková

          • Les ukrytý v knihe
            • Les ukrytý v knihe

              23. 5. 2023

              Apríl, mesiac lesov, každoročne prináša les do knižníc na celom Slovensku, kde žiaci základných škôl spolu s lesnými pedagógmi hľadajú súvislosti medzi lesom a knihou prostredníctvom celoslovenskej kampane Les ukrytý v knihe. Dňa 21.4.2023 sa žiaci 5. a 6. ročníka našej školy stretli v knižnici na besede s lesným pedagógom Ing. Jánom Balikom, ktorý im pútavou formou prezentoval poznatky o lesnom ekosystéme a zasvätil ich do tajomstiev lesa. Prostredníctvom interaktívnych aktivít žiaci spoznávali les, dozvedeli sa o práci lesníkov a potvrdili si, aké dôležité je chrániť prírodu.

              Ing. Ľuboslava Kuľková

          • Deň matiek v Seniorvital
            • Deň matiek v Seniorvital

              15. 5. 2023

              Dňa 10.mája 2023 sa žiaci našej školy predstavili programom pri príležitosti Dňa matiek v zariadení Seniorvital v Sabinove. Zaspievali pásmo ľudových piesní, doplnené tancom prvákov z 1.B triedy, druháci a štvrtáci zatancovali moderné tance, štvrtáci zarecitovali báseň. Ľudovú pieseň – Ani Ja tu ňemam šerca vešeleho- zaspievala Vaneska Vranková zo 6.C triedy. Seniori s radosťou v očiach sledovali vystúpenie detí a aj si s nami zaspievali. Nechýbali ani milé darčeky v podobe pozdravov, ktoré pripravili deti a pani vychovávateľky v ŠKD. Za akordeónový sprievod ďakujeme pani učiteľke Majke Sidorjakovej. Program pripravili p. vychovávateľky: Polomská, Šoltýsová, Germičová, Gobanová a p. uč. Franková a Pribulová. 

          • Krajské kolo Hviezdoslavovho Kubína
            • Krajské kolo Hviezdoslavovho Kubína

              15. 5. 2023

                                                    „Nie cez hlas, ale cez recitátorovu dušu sa rodí prednes.“

                                                                                 J. Čajková

              26. 4. 2023 sa v novej budove Divadla Jonáša Záborského v Prešove uskutočnilo krajské kolo 69. ročníka celoslovenskej najstaršej a najprestížnejšej recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

              Náš žiak Pavol Repaský, žiak 3.A triedy, sa pod odborným vedením p. uč. Ireny Timurovej predstavil odbornej porote v 1. kategórii – próza – poviedkou Čarovný chlapec od Jána Uličianskeho. Súťažil v silnej konkurencii ďalších 12 súťažiacich z 12 okresov Prešovského kraja. Od prvej chvíle nadviazal kontakt s hľadiskom, počas recitácie preukázal svoj osobitý prejav  prostredníctvom originálnosti, emocionálnosti, nápaditosti, duchaplnosti i šarmu.

              Porotcovia to pri záverečnom hodnotení nemali ľahké, pretože recitátorské výkony boli skutočne výborné. Boli prirodzení, využili frázovanie, nadviazali kontakt s publikom, ukázali kvalitnú pripravenosť.

              My sme čakali na výsledky... Paľko sa naozaj v prebojoval na nádherné 3. miesto.

              Sme na Paľka hrdí a srdečne mu blahoželáme!!!

              Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a okresu Sabinov.

              Mgr. Ľudmila Martančíková

          • Akí sme boli v matematických súťažiach...
            • Akí sme boli v matematických súťažiach...

              24. 4. 2023

              V dňoch 20. - 21. marca 2023, na pôde ZŠ Komenského 113 v Lipanoch, sa uskutočnil 44. ročník okresného kola Pytagoriády pre kategórie tretí až ôsmy ročník. Úlohou súťažiacich bolo vyriešiť 15 úloh v časovom limite 60 minút. Úspešným riešiteľom sa stal ten, kto získal aspoň 10 bodov. Bonusom pre úspešného riešiteľa boli body za ušetrené minúty (1 bod za každé 4 minúty).

              Úspešnými riešiteľmi našej školy boli Ema Vašková 3.BSebastián Lukáč 5.C.

              Dňa 12.4. 2023 sa uskutočnil 72. ročník okresného kola matematickej olympiády pre žiakov šiesteho až ôsmeho ročníka v priestoroch ZŠ, 17. novembra v Sabinove. Cieľom riešiteľov bolo čo najúspešnejšie vyriešiť 3 úlohy v priebehu 2 hodín. Riešenie každej úlohy bolo ohodnotené 6 bodmi. Úspešný riešiteľ sa stal ten, kto získal aspoň 9 bodov z 18 bodov. Úspešnými riešiteľmi našej školy boli Zuzana Vujčíková 7.A, s plným počtom bodov získala  krásne 1. miesto Liliana Palenčárová 7.C, získala 13 bodov a umiestnila sa na 4. mieste.

              Do  krajského  kola matematickej olympiády, ktoré sa konalo 28.3.2023 v priestoroch Prešovskej univerzity postúpili iba úspešní riešitelia v kategórii MO9. Našu školu v tomto školskom roku reprezentoval Martin Grobarčík 9.A. Stal sa úspešným riešiteľom, riešil 4 úlohy v priebehu 4 hodín. Získal pekných 19 bodov z možných 24 bodov, umiestnil sa na 19. mieste z 57 riešiteľov.

              Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým riešiteľom matematických súťaží a učiteľom matematiky za ich čas, snahu a chuť tvorivo myslieť. Všetkým srdečne blahoželáme a želáme im, aby aj naďalej boli čo najúspešnejší!

              Alžbeta Kuižová

          • Informácie o stravovaní
            • Informácie o stravovaní

              21. 4. 2023

              Podmienky organizácie režimu stravovania v školskom zariadení a podmienky úhrady nákladov na stravovanie:

              • Mesačný poplatok na čiastočnú úhradu režijných nákladov:  3,00 €  (len v prípade, ak je stanovený fixný mesačný poplatok).
              • Zákonný zástupca dieťaťa/ žiaka uhrádza príspevok na stravovanie mesačne vopred,  najneskôr do 25. dňa v mesiaci na účet školskej jedálne číslo: IBAN:SK92 0200 0000 0025 5151 0153
              • Úhrada zákonného zástupcu dieťaťa sa znižuje o poskytnutú dotáciu k stravovacím návykom podľa osobitného predpisu iba v prípade, ak sa dieťa/ žiak zúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu v škole a odoberie obed.
              • V prípade neprítomnosti dieťaťa/žiaka v škole nie je možné odoberať stravu do obedára a je povinnosťou zákonného  zástupcu odhlásiť dieťa zo stravy   (deň vopred)  alebo v prípade ochorenia dieťaťa žiaka najneskôr do 8,30 hod. telefonicky na t.č. 051/4523896         - 0903568754   alebo osobne
              • Za neodhlásenú stravu sa dotácia k stravovacím návykom neposkytuje, zákonný zástupca je povinný za včas neodhlásenú stravu uhradiť príspevok na nákup potravín a čiastočné režijné náklady (resp. uhradiť príspevok za stravné v plnej výške).
              • Stravník bude prihlásený na stravovanie ak uhradí jedno rázový príspevok 10 € je to záloha v prípade ak sa žiak nezúčastní na výchovno-vzdelávacom procese v škole a nebude vyhlásený s obeda bude mu stiahnutá celá suma za obed.

                                                                                                   Alena Talarovičová

                                                                                                      Vedúca ŠJ

              Dokument na stiahnutie:

              Zápisný lístok na bezplatne stravovanie (PDF, 159 kB)

              Zápisný lístok na bezplatné stravovanie  (DOCX, 15,5 kB)

              Zápisný lístok na bezplatné stravovanie (ODT, 10,8 kB)

          • Skrátené vyučovanie v dňoch 26. 4. a 27. 4. 2023
            • Skrátené vyučovanie v dňoch 26. 4. a 27. 4. 2023

              21. 4. 2023

              Vedenie školy  ZŠ Komenského 13 v Sabinove oznamuje, že v dňoch  26. 4.2023 (streda) a 27. 4. 2023 (štvrtok) bude v súvislosti s organizáciou 60. výročia školy skrátené vyučovanie.

              26. 4. 2023 (streda)

              1. stupeň končí vyučovanie 4. vyučovacou hodinou,

              2. stupeň končí vyučovanie 5. vyučovacou hodinou.

               

              27. 4. 2023 (štvrtok)

              1. aj 2. stupeň končí vyučovanie 4. vyučovacou hodinou.

               

              V tieto dni ŠKD a školská jedáleň  je v prevádzke.

              Za pochopenie ďakujeme.

          • Poplatky do ŠJ za mesiac máj 2023
            • Poplatky do ŠJ za mesiac máj 2023

              21. 4. 2023

              Poštové poukážky na mesiac máj 2023 sa vydávajú od 21.04.2023.

              Poplatky za máj  2023:

              1. stupeň       3,00

              2. stupeň       3,00

              Gymnázium DSA       20 a 1,70 =34,00 + 3,00 = 37,00

              Spojená škola            20 a 1,70 = 34,00 + 3,00 = 37,00

              Dospelí ZŠ                 20 a 1,10 =  22,00

              Dospelí Gym              20 a 4,71 = 94,20

              Nezabúdajte sa z obedov vyhlásiť, keď na obed neprídete. Nevyhlásené  obedy vám nebudú odrátané pri platení.

              Nevyhlásené obedy žiakom ZŠ od mája 2023 budú spoplatnené.

              Všetci noví stravníci, ktorí sa od mája prihlásili na stravu, musia odovzdať vedúcej ŠJ vypísaný zápisný lístok (môžete si ho vytlačiť, alebo vyzdvihnúť u vedúcej ŠJ) do 27.04.2023 a uhradiť na účet SK92 0200 0000 0025 5151 0153 alebo poštovou poukážkou( vybrať u vedúcej ŠJ) jednorazový poplatok 10,00EUR( je to záloha v prípade ak sa žiak nezúčastni vyučovacieho procesu a neodhlási sa zo stravy alebo neodoberie prihlásený obed – hradí celú čiastku nákladov).

              Dokument na stiahnutie:

              Zápisný lístok na bezplatne stravovanie (PDF, 159 kB)

              Zápisný lístok na bezplatné stravovanie  (DOCX, 15,5 kB)

              Zápisný lístok na bezplatné stravovanie (ODT, 10,8 kB)

               

          • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína
            • Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína

              21. 4. 2023

              Dňa  30. marca 2023 sa v našej škole uskutočnilo okresné kolo už  69. ročníka celoštátnej postupovej súťaže Hviezdoslavov Kubín v umeleckom prednese poézie a prózy.

              Súťaž sa koná v prednese pôvodnej a prekladovej literatúry v slovenskom jazyku v kategóriách poézia próza: 

              I. kategória – deti 1. – 3. ročníka základných škôl (ZŠ),

              II. kategória – deti 4. – 6. ročníka ZŠ a prímy –  1. ročníka osemročných gymnázií,

              III. kategória – deti 7. – 9. ročníka ZŠ a sekundy, tercie, kvarty –  2. – 4. ročníka osemročných gymnázií.

              Do okresného kola súťaže HK z našej školy postúpili Olívia Hrubá, Pavol Repaský, Júlia Fabiánová, Michaela Kolcunová, Natália Markušová a Tomáš Kocúrko.

              Výsledky okresného kola HK:

              1. kategória – Próza  – 1. miesto  –  Pavol Repaský, 3.A
              1. kategória – Poézia  – 2. miesto  –  Olívia Hrubá, 3.A
              2. kategória – Poézia  – 2. miesto – Júlia Fabiánová, 6.C
              3. kategória – Próza – 2. miesto – Tomáš Kocúrko, 7.C

              Všetkým srdečne blahoželáme, osobitne víťazovi Paľkovi!

              Držíme mu palce v krajskom kole, ktoré sa uskutoční 26. apríla 2023 v DJZ v Prešove.

              Mgr. Ľudmila Martančíková

          • Okresné kolo Biblickej olympiády
            • Okresné kolo Biblickej olympiády

              20. 4. 2023

              Dňa 28. 3. 2023  v priestoroch Gymnázia v Lipanoch uskutočnilo okresné kolo 21. ročníka biblickej olympiády. Trojčlenné družstvo žiakov Natália Golodžejová z 9.A, Daniela Kuchárová z 8.A a Tomáš Kocúrko z 7.C v ňom reprezentovalo našu školu.

              Predmetom súťaže boli:

              Vybrané knihy Svätého písma: Kniha Nehemiáš, Kniha Judit, Kniha Ester, Prvý Petrov list

              Spoločná téma vybraných kníh:   Odvaha a dôvera v Boha

              Súťaž pozostávala z písomného vypracovania úloh v piatich súťažných okruhoch. Naši žiaci sa v  okresnom kole umiestnili na peknom 3. mieste.

              Srdečne  im blahoželáme!

              Mgr. Ján Beliš

          • Okresné kolo Fyzikálnej olympiády
            • Okresné kolo Fyzikálnej olympiády

              17. 4. 2023

              Dňa 15. marca 2023 sa v ZŠ Komenského uskutočnilo okresné kolo 64. ročníka Fyzikálnej olympiády. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – v kategórii F (ôsmaci) a v kategórii E (deviataci). Žiaci riešili 4 úlohy, na ktoré mali 4 hodiny čistého času. Za správne riešenie každej úlohy mohli získať maximálne 10 bodov (spolu 40 bodov). Úspešným riešiteľom sa stal žiak, ktorý získal minimálne 15 bodov a splnil podmienku, že aspoň jednu úlohu riešil úspešne (5 bodov).

              Súťaže sa zúčastnilo 20 žiakov (kategória E – 13 žiakov, kategória F – 7 žiakov).

              Iba trom žiakom sa podarilo stať sa úspešným riešiteľom (kategória E – 1 žiak, kategória F – 2 žiaci).

              ZŠ Komenského v mladšej kategórii reprezentovali dvaja žiaci a v staršej kategórii 5 žiaci. Žiak Oliver Sopko z VIII.A triedy sa umiestnil na 2. mieste a žiak Martin Grobarčík z IX.A triedy sa umiestnil na 1. mieste a postúpil ďalej do krajského kola. Výsledky našich žiakov nás potešili. Súťažiacim srdečne blahoželáme a Martinovi prajeme veľa úspechov pri reprezentácii nášho okresu v krajskom kole.

              Žiakov pripravoval Mgr. Martin Namešpetra.

          • Deň narcisov
            • Deň narcisov

              17. 4. 2023

              Je jedinečnou verejno-prospešnou zbierkou Ligy proti rakovine.

              Tento rok sa koná už 27. krát a to 20. apríla 2023. Zúčastnením sa na tejto zbierke, každý vyjadruje spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Dospelí a deti, ak chcete prispieť, v tento deň budú na chodbách školy a v uliciach mesta dobrovoľníci s pokladničkami, ktorí Vám radi pripnú žltý narcis.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa na život dokážu pozrieť z inej strany a byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky Deň narcisov.

              Viac informácií: Liga proti rakovine – Liga proti rakovine (lpr.sk)

          • Nákup zošitov do 1. ročníka
            • Nákup zošitov do 1. ročníka

              14. 4. 2023

              Vážení rodičia budúcich prvákov,

              chceme Vás poprosiť, aby ste na zápis doniesli 6 €. Je to suma, za ktorú triedne učiteľky zakúpia žiakom zošity s predtlačou potrebné k šlabikáru. Žiaci tak môžu pracovať hneď od prvých dní a zároveň Vás odbremenia od jednej starosti. Ďakujeme.

          • Zápis žiakov do 1. ročníka
            • Zápis žiakov do 1. ročníka

              10. 3. 2023

               Vážení rodičia, milí budúci prváci,

              srdečne Vás pozývame na zápis žiakov do

              1. ročníka, ktorý sa uskutoční v priestoroch

              ZŠ, Komenského 13 v Sabinove

              v dňoch  17. 04. –18. 04. 2023

              v čase od 13:30 – 16:30 hod., 

              K zápisu je potrebné priniesť:

              • rodný list žiaka,
              • občiansky preukaz zákonného zástupcu.
              • a stránke zskomsab.edupage.org/register/ je možnosť elektronicky vyplniť zápisný lístok.

                        Vytlačený a podpísaný oboma rodičmi ho prineste na zápis Vášho dieťaťa.

               

              Škola ponúka:

              • kvalifikovaných pedagógov a vychovávateľov, špec. pedagóga, šk. psychológa, asistentov učiteľa,
              • športovú prípravu pre žiakov od 1. ročníka,
              • bohaté tradície v oblasti šport. prípravy, športové triedy zamerané na futbal, hokej, gymnastiku,
              • odborné učebne s interaktívnymi tabuľami: počítačová, tabletová, notebooková učebňa, uč. fyziky a chémie, biológie, techniky, angl. jazyka, výtvarnej výchovy, hudobnej výchovy, ...
              • zameranie na cudzie jazyky, dotácia hodín anglického jazyk,
              • široký výber záujmových krúžkov,
              •  služby školského klubu detí,...

                   

              Projekty

              Modernejšia škola

              Spolu múdrejší,

              Letná škola, Jarná škola

              Čítame radi

              Dajme spolu gól

              Cesta na trh práce 2

              Outdoorová edukácia – Spoznaj a chráň (Strom života)

              BIOPROFILY – Implementácia praktickej environmentálnej výchovy v školách

              Expedícia Fenomény sveta

              Zlepšenie vybavenosti odborných učební (PC učebňa, jazyková učebňa, dielne)

              Výstavba, modernizácia, rekonštrukcia športovej infraštruktúry nár. významu

              Dielne 2

              Obnova priestorov telocvične

              CEEV Živica,  projekt Tajný život mesta

              NP Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality OVP.

              Národný ústav certifikovaných meraní a vzdelávania (Elektronické testovanie).

              DIGIŠKOLA, vytvorenie a využívanie tabletovej učebne,

              Národný projekt Profesie pomáhajúce v edukácii detí a žiakov II.

              Školské akcie

              •  Spolupráca s materskými školami,  
              • Korčuliarsky  výcvik – 2. r..
              • Základný plavecký výcvik – 3. r., 5.r.
              • Škola v prírode – 4. r.
              • Základný lyžiarsky výcvik – 7. r.
              • Zimná škola v prírode – 5. – 9. r.
              • Relaxačno – ozdravovací pobyt pri mori – 5. – 9. r.
              •  Poznávací zájazd do Londýna  - 5. – 9. r.
              • Exkurzie v rámci Slovenska, školské výlety

              Na stránke https://zskomsab.edupage.org/register/ je možnosť elektronicky vyplniť zápisný lístok.

              Vytlačený a podpísaný ho prineste na zápis Vášho dieťaťa 

               

              Dokument na stiahnutie:

              Zápis žiakov do 1. ročníka 2023/24 (PDF, 663 kB)

          • Zápis žiakov do 5. ročníka
            • Zápis žiakov do 5. ročníka

              10. 3. 2023

              Vážení rodičia, milí budúci piataci,

              srdečne Vás pozývame na zápis žiakov do

              5. ročníka, ktorý sa uskutoční v priestoroch

              ZŠ, Komenského 13 v Sabinove

              v dňoch  03. 04. – 05. 04. 2023, 11. 04. – 17. 04.2023

              v čase od 07:30 – 14:00 hod., 

              K zápisu je potrebné priniesť:

              • rodný list žiaka,
              • občiansky preukaz zákonného zástupcu.
              • Na stránke zskomsab.edupage.org/register/ je možnosť elektronicky vyplniť zápisný lístok. Vytlačený a podpísaný oboma rodičmi ho prineste na zápis Vášho dieťaťa.

              Škola ponúka:

              • kvalifikovaných pedagógov a vychovávateľov, špec. pedagóga, šk. psychológa, asistentov učiteľa,
              • športovú prípravu pre žiakov od 1. ročníka,
              • bohaté tradície v oblasti šport. prípravy, športové triedy zamerané na futbal, hokej, gymnastiku,
              • odborné učebne s interaktívnymi tabuľami: počítačová, tabletová, notebooková učebňa, uč. fyziky a chémie, biológie, techniky, angl. jazyka, výtvarnej a hudobnej výchovy, oddychová učebňa...
              • zameranie na cudzie jazyky, dotácia hodín anglického jazyka,
              • široký výber záujmových krúžkov,,
              •  služby školského klubu detí,...

              Projekty

              • Modernejšia  škola
              • Spolu múdrejší
              • Letná škola,
              • Čítame radi
              • Dajme spolu gól
              • Cesta na trh práce 2
              • Outdoorová edukácia – Spoznaj a chráň (Strom života)
              • BIOPROFILY – Implementácia praktickej environmentálnej výchovy v školách
              • Expedícia Fenomény sveta
              • Zlepšenie vybavenosti odborných učební (PC učebňa, jazyková učebňa, dielne)
              • Výstavba, modernizácia, rekonštrukcia športovej infraštruktúry nár. významu
              • Dielne 2
              • Obnova priestorov telocvične
              • CEEV Živica,  projekt Tajný život mesta
              • NP Duálne vzdelávanie a zvýšenie atraktivity a kvality OVP.
              • Národný ústav certifikovaných meraní a vzdelávania (Elektronické testovanie).
              • DIGIŠKOLA, vytvorenie a využívanie tabletovej učebne,
              • Národný projekt Profesie pomáhajúce v edukácii detí a žiakov II.

               Školské akcie

              • Spolupráca s materskými školami,  
              • Korčuliarsky  výcvik – 2. r..
              • Základný plavecký výcvik – 3. r., 5.r.
              • Škola v prírode – 4. r.
              • Základný lyžiarsky výcvik – 7. r.
              • Zimná škola v prírode – 5. – 9. r.
              •  Relaxačno – ozdravovací pobyt pri mori – 5. – 9. r.
              • Poznávací zájazd do Londýna  - 5. – 9. r.  
              • Exkurzie v rámci Slovenska, školské výlety
              • Pasovačka prvákov.
              • Mikuláš.
              • Vianočná akadémia.
              • Deň rodiny.

              Na stránke https://zskomsab.edupage.org/register/ je možnosť elektronicky vyplniť zápisný lístok. Vytlačený a podpísaný ho prineste na zápis Vášho dieťaťa 

              V prípade potreby je možné dohodnúť termín zápisu na tel čísle: 0902 121 485

              Zápis žiakov do 5. ročníka leták (PDF, 687 kB)