• Anglické komunikačné klubovne English Activities.
            • Anglické komunikačné klubovne English Activities.

              17. 5. 2024

              Milí rodičia,Otvára sa nový ročník  Anglických Komunikačných klubovní English Activities. Deti sa hravou formou prirodzene naučia rozprávať Anglicky. Ide o popoludňajšie anglické komunikačné klubovne v priestoroch našej školy s exkluzivnou metodikou. Deti v malých skupinách budú rozdelené na základe úrovne Anglického jazyka, ktorú zistíme testovaním. Cieľom je pomôcť deťom aktívne komunikovať a porozumieť jazyku, čo bude doplnením k učivu v škole o konverzáciu. Prihlásiť Vaše deti viete na odkaze nižšie do 30. 6. 2024. Po registrácii dostanete ďalšie informácie emailom.

              https://forms.gle/E6QrghmVzRg83XDe8Kontaktná osoba: Julia Mervová 0907 515 635 infopresov@ucimedeti.sk

              Organizátorom a realizátorom je

              English Activities

              OZ Využi svoj potenciál

          • Deň rodiny
            • Deň rodiny

              14. 5. 2024

              Vážení rodičia, milí žiaci. Srdečne Vás pozývame na zábavné popoludnie Deň rodiny s názvom Zábavná cesta s Labkovou patrolou, dňa 23. 5. 2024 (vo štvrtok) o 15.30 hod. v areáli školy.

              Prajeme krásne a veselé zážitky zo zábavného popoludnia. Tešíme sa na Vás!

          • Sabinov očami detí
            • Sabinov očami detí

              9. 5. 2024

              Pri príležitosti 3. ročníka Memoriálu Marty Vranovskej - Malíkovej sa v KC Na korze v Sabinove dňa 26. apríla 2024 konalo vyhodnotenie súťaže Sabinov očami detí.

              Našu Základnú školu, Komenského 13 prezentovalo mnoho detských prác, v ktorých sa prejavilo nadanie mladých maliarov, ale aj láska k rodnému Sabinovu. Víťazkou celej súťaže sa stala žiačka 5.D triedy Célia Evolett Antolová, ktorú porota označila za budúcu kronikárku mesta Sabinov vďaka precíznosti, jemnosti a citu pre detail v diele „Trinásta bašta Sabinova“. Žiačka 8. B triedy Timea Plavčanová s dielom „Podchod pri Toryse“ získala ocenenie Charitného domu sv. Rafaela v Sabinove. Cenu pána riaditeľa Hotela Torysa získala Tatiana Bednárová zo 6. C triedy.

              Dievčatám a ďalším mladým talentom blahoželáme!

              Mgr. Darina Motýľová

          • Návšteva tenisového trénera z New Yorku
            • Návšteva tenisového trénera z New Yorku

              9. 5. 2024

              Vo štvrtok 18. 4. 2024 zavítal na našu školu netradičný hosť hovoriaci špeciálnym jazykom, ktorý on sám nazval „SLENGISH“ (kombinácia slovenčiny a anglického jazyka). Na začiatok šiestej vyučovacej hodiny žiaci 6. A a 9. A triedy s napätím čakali celý deň. Do triedy zavítal Richard so širokým americkým úsmevom na tvári a veľmi dobrou náladou. On sám bol v napätí a čakal, čo všetko zaujíma sabinovské deti.

              Richard alias „Richie“ je Američan so slovenskými koreňmi, keďže otec pochádza z mestskej časti Sabinova Orkucany a mama je rodená Košičanka. Zoznámili sa v New Yorku, zostali tam a Richie v New Yorku uzrel svetlo svet. Richard pracuje v tomto veľkolepom „city“ ako tréner tenisu.

              Naši žiaci mali pre Richieho pripravenú kopu otázok, pri ktorých sa zapotil aj náš sabinovský Amerikán. Zaujímalo ich aká najvyššia budova sa nachádza v New Yorku, dokonca pri otázkach týkajúcich sa projektov NASA, Richiemu všetko jedno nebolo. Deti ho vyspovedali z každej strany, zaujímal ich aj jeho americký „salary“.

              Richie sa pochválil, že je trénerom veľkých amerických hviezd. Trénoval Roberta de Nira, jeho deti, dokonca aj Bradleyho Coopera a jeho dcérku. Usmievavý Američan im objasnil proces získavania tenisových grantov, ktorý zaujímal najmä deviatakov. Žiaci sa dozvedeli niečo o školskom systéme v Amerike a Richie zdôraznil, že naše deti môžu byť vďačné za koniec vyučovania okolo jednej hodiny poobede. U nich v New Yorku študenti skôr než o štvrtej hodine doma zo školy nie sú.

              Beseda s Richiem mala pre žiakov veľký význam. Žiaci rozvíjali svoje komunikačné zručnosti v cudzom jazyk, dozvedeli sa veľa informácií z tenisového sveta, ale aj množstvo nezvyčajných perličiek z Ameriky. A o tom, že táto beseda niesla so sebou aj isté „vibes“, svedčia pozitívne ohlasy našich detí po hodine s Richiem, kedy si naše deviatačky odniesli so sebou aj vzácne podpisy amerického tenisového trénera.

              We like you Richie!

              Vaše angličtinárky Martina a Darina

          • Slávik Slovenska
            • Slávik Slovenska

              6. 5. 2024

              Dňa 25. apríla 2024 sa uskutočnilo školské kolo v speve slovenských ľudových piesní - Slávik Slovenska. Súťaž s dlhoročnou tradíciou oslovila mladších aj starších žiakov, ktorí predviedli krásne spevácke výkony. Veľkú podporu našli aj u svojich spolužiakov, ktorí ich povzbudzovali a potleskom ocenili každého slávička. Žiaci súťažili v troch kategóriách a umiestnili sa nasledovne:

              I. kategória: 1. - 3. ročník

              1. miesto - Laura Andraščíková, 2.B

              2. miesto - Adam Sablík a Noemi Špinlerová, 2.B

              3. miesto - Matej Fabián, Liliana Kukučková a Stella Ševčíková, 2.B

               

              II. kategória: 4. - 6. ročník

              1. miesto - Karolína Kocúrková, 5.D

              2. miesto - Bianka Štefániková, 6.B

              3. miesto - Tobias Perháč, 6.B

               

              III. kategória: 7. - 9. ročník

              1. miesto - Patrícia Škovranová, 7.B

              2. miesto - Júlia Fabiánová a Vanesa Vranková, 7.C

              Všetkým oceneným blahoželáme a víťazom jednotlivých kategórií budeme držať palce v okresnom kole v Lipanoch. Veľmi pekne ďakujeme za hudobný akordeónový sprievod pani učiteľke M. Sidorjakovej. Žiakov pripravili pani učiteľky J. Polomská a J. Franková.

          • Finále Spievam po francúzsky
            • Finále Spievam po francúzsky

              6. 5. 2024

              Hudba, spev a jedinečnosť francúzskeho jazyka- to všetko sa spája v „Spievam po francúzsky“. Dňa 3. mája 2024 sa konalo národné finále tejto jedinečnej speváckej súťaže v meste Banská Bystrica v priestoroch Národného domu. Víťazov jednotlivých krajov hodnotila odborná porota, ktorá kládla dôraz na spev, celkový dojem a francúzsku výslovnosť. Vaneska Michalíková z 8.C triedy si svojou interpretáciou piesne „La fille“ vyspievala úžasné 1. miesto v kategórii do 14 rokov a postúpila na medzinárodné finále v Krakove. Za hudobný sprievod a podporu patrí naše veľké poďakovanie Nike Dujavovej a Jožkovi Duľovi. Vaneske blahoželáme, tešíme sa z tohto veľkého speváckeho úspechu!

              Mgr. Jana Franková